İhtiyacınız olan herşey tek tık uzağınızda. Hızlı ve etkili çözüm arayışınızda, uzmanlarımız size yardımcı olmak için hazır
Sorunuzu hızlıca çözmek için doğru yerdesiniz. Herhangi bir kouda size yardımcı olabiliecek destek ekbimizle hemen bağlantı kurun
İhtiyacınız olan ürünleri en yakın satış noktasından kolayca edinin. Hemen size en uygun seçenekleri keşfedin ve satın alım sürecinizi hızlandırın
Özel talpleriniz veya fiyatlandırma hakkında sorularınız mı var? Satış ekibimizle iletişime geçin ve size özel çözümlerle ihtiyaçlarınıza en uygun ürünü bulun
Copyrigt © 2025 SECA Corporation
Birinci sanayi devriminin öne çıkan özelliği, mekanik destekli proseslerin endüstriye girmesiydi. İkinci sanayi devriminde elektrik ve elektronik gücü, fabrikalarımızın verimliliğini artırdı. 1970'lerde Bilişim Teknolojilerinin (IT) gelişimi ve Fabrika Otomasyonu üçüncü devrimi hızlandırdı.
Dördüncü sanayi devriminin karakteristik özelliği ise, fiziksel dünya ile sanal dünyanın CPS (siber fiziksel sistemler) biçiminde bir araya gelmesi ve bu en sonuncu ve yeni devrimin önceki tüm sanayi evrimlerinden daha hızlı bir değişim potansiyeli bulunmaktadır.
Son yıllarda geniş bir ürün yelpazesi için küçük parti üretim ve optimum konumlarda esnek üretim trendlerinin küresel ölçekte yükselişe geçmesiyle, Yapay Zeka (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) konseptlerinin üretim tesislerine entegre edilmesine yönelik gereksinim gün geçtikçe büyümektedir. Bu yaklaşım, üreticilerin yetkin çalışan eksikliğini ve işçilik maliyetlerindeki dalgalanmaları yönetirken, eşzamanlı olarak ekipman kullanımını artırmasına ve kaliteli ürünleri dengeli bir şekilde üretebilmesine olanak sağlar.
Birleştirilen verilerin analiz edilmesi ve kullanılması, olası makine hatalarını hızlı şekilde öngörebilinmesine, ekipmanın durmasını önlemesine ve ürün kalitesindeki bozulmaların önüne geçilebilinmesine imkan tanır.
İnsan ve makine arasındaki etkileşimi geliştiren Kolaboratif Fabrika; insanın sezgisel, esnek, bilgili ve uyarlanabilir yetenekleri ile makinenin tekrarlanabilirliğini, doğruluğunu, gücünü, hızını, otonomisini ve bağlantısını bir araya getiriyor.
Üretim hatlarında Endüstriyel Robot kullanımı, geleneksel uygulama alanlarının dışında bile giderek daha çok artıyor. Ürünlerin özelleştirilmesine (kişiye özel hale getirilmesine) yönelik artan talep otomasyon alanında daha fazla esneklik yönünde bir trend oluşturuyor. Esneklik ve kavramsal insan becerilerinin tercih edildiği; ancak kuvvet, doğruluk ve elektronik veri kaydı ve raporlama özelliklerinin gerekli olduğu uygulama alanlarında, yeni nesil Kolaboratif Robotlar (Cobot) geliştiriliyor.
Bununla birlikte robotların büyük bölümü hala sabit durumda ve genellikle mevcut konumda çalışan personelden ayrı tutuluyorlar. Başta Mobil Robotlar olmak üzere robotların kollaboratif bir ortama tam olarak entegre edilmesi gerekiyor.