İhtiyacınız olan herşey tek tık uzağınızda. Hızlı ve etkili çözüm arayışınızda, uzmanlarımız size yardımcı olmak için hazır
Sorunuzu hızlıca çözmek için doğru yerdesiniz. Herhangi bir kouda size yardımcı olabiliecek destek ekbimizle hemen bağlantı kurun
İhtiyacınız olan ürünleri en yakın satış noktasından kolayca edinin. Hemen size en uygun seçenekleri keşfedin ve satın alım sürecinizi hızlandırın
Özel talpleriniz veya fiyatlandırma hakkında sorularınız mı var? Satış ekibimizle iletişime geçin ve size özel çözümlerle ihtiyaçlarınıza en uygun ürünü bulun
Copyrigt © 2025 SECA Corporation
Bazen büyük resme o kadar çok odaklanırız ki akıllı üretimi simgeleyen küçük ve çok önemli olan süreçleri unuturuz. Buna örnek olarak intralojistiği, yani bir şirketin tesislerinde veya üretim salonunda gerçekleşen malzeme ve ürün akışlarını verebiliriz. Kısa bir süre önce yapılan bir çalışma, ankete katılan şirketlerin yüzde 80'inden fazlasının, kalifiye çalışan eksikliği veya büyüme planları gibi zorlukların üstesinden gelmek için intralojistikte yapay zeka ve otomasyon kullanımının artmasını gerekli bulduğunu ortaya koydu.
Pazar ve müşteri gereksinimlerini karşılamak, verimliliği artırmak ve daha sürdürülebilir olmak isteyen otomotiv şirketleri yeni fikirler üretmelidir. Enerji maliyetleri, gaz krizi ve yükselen enflasyon bu görevi daha da zorlaştırmaktadır. Yenilikçi otomasyon, dijitalleşme ve akıllı intralojistik yaklaşımlarını bir araya getiren akıllı fabrika konseptleri, değerli destekler sağlayabilir. Bazıları bu bağlamda Endüstri 4.0'dan bahsederken bazıları "geleceğin fabrikası", bazıları ise Endüstriyel Nesnelerin İnterneti'ni (IIoT) tercih ediyor. Ancak hangi yaklaşımı seçerseniz seçin, en önemlisi şimdi harekete geçmek ve güvenilir iş ortaklarıyla çalışmaktır. İntralojistik, değişimi hızlı bir şekilde başlatmak için iyi bir başlangıç noktasıdır çünkü acilen harekete geçilmesi gerekiyor. Şu anda birçok şirket, kalifiye çalışan eksikliği nedeniyle ciddi ölçüde kısıtlanmıştır. Mobil robotlar gibi modern teknolojiler çözüm sağlayabilir.
ACES (Otonom, Bağlantılı, Elektrikli ve Paylaşımlı) trendi, bütünsel bir yeni yaklaşım gerektiriyor. Bu, bireysel süreçleri iyileştirmekle değil, sinerjiler oluşturmakla ve üretim süreçlerini dönüştürmekle ilgilidir. Büyük Veri devralınmalı; insan ve makine iş birliği zorunlu kılınmalı ve emniyet, veri koruma ve etik sorunlar stratejik olarak ele alınmalıdır. ACES'i geliştirme yolunda, merkezi olmayan bir yönetim sisteminin gerçekleştirilmesine de değinilmektedir.
Ulaşım ve intralojistikte neleri dikkate almanız gerekir? Modern intralojistik, mobil robotlar gibi yenilikçi robot çözümlerini içerir. Örneğin, otomobil şirketi BMW, malzemelerini taşımak için OMRON'un mobil LD robotlarını kullanmaktadır. Bu Otonom Akıllı Araçlar (AIV'ler), sistem entegratörü cts tarafından geliştirilen aktif ve yüksekliği ayarlanabilir bir konveyör eklentisine (yük taşıma cihazı) sahiptir. İntralojistiğe aynı zamanda teslimat lojistiği, tesis içi dolaşım, konveyör bantları, forkliftler, yüksek raflı depolar, SCARA robotları, kolaboratif robotlar ve daha fazlası dahildir. Şirketler, bu gibi birçok alanda süreçleri geliştirmeye, çalışanların yükünü azaltmaya, zamandan tasarruf etmeye ve daha verimli olmaya başlayabilir. Batarya üretiminden bir örnek verelim: E-mobilite ortamında bir batarya, tamamlanıncaya kadar çok kez yer değiştirir. Bunun için de intralojistiği destekleyen ve birbiriyle yakından bağlantılı çok sayıda teknoloji ve çözüm gerekir.
Bu konuya örnek olarak, yazılım aracılığıyla taşıma süreçlerinin üstesinden gelme ve çeşitli iş akışlarını birbirine bağlama konusunda şirketlere destek sağlayan bir intralojistik sağlayıcısı olan Synaos'u verebiliriz. Bu iş akışlarına tedarik zinciri, ERP, ECM, ham maddelerin satın alınması, üretim veya teslimat dahildir. OMRON, ekosistemdeki Synaos gibi iş ortaklarıyla Akıllı Fabrika'ya giden yolda şirketleri destekler. Standartlaştırılmış haberleşme arayüzü VDA 5050, farklı üreticilere ait araçların filo kontrol sistemine daha sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini ve daha verimli çalışmasını sağladığı için bu haberleşme arayüzü sayesinde mobil robotların potansiyelinden daha iyi yararlanılabilir. Sipariş ve trafik yönetimi tek bir kullanıcı arayüzünde birleştirilebilir.
OMRON otonom mobil robotlar (AMR), üretim ve lojistik süreçlerinde verimliliği önemli ölçüde artırmaya yardımcı olabilir. Bu robotlar verimliliği artırır, hataları en aza indirir, malzeme izlenebilirliğini optimize eder ve çalışanların karmaşık insan becerileri gerektiren görevlere odaklanabilmelerini sağlar. Geleneksel otomatik kılavuzlu araçların aksine OMRON'un AMR'leri, ilgili tesisin boyutsal koşullarına yöneliktir ve maliyetli dönüşümler gerektirmez.
Gördüğünüz gibi, intralojistik çok sayıda olanak sunar. Otomotiv endüstrisini geleceğe yönlendirmek için acilen ihtiyaç duyduğumuz esneklik de tam olarak budur.